Završeni svi radovi u novoj Fabrici GALENIKA

Uspešno završeni svi radovi u novoj Fabrici čvrstih farmaceutskih proizvoda GALENIKA. Dana 07.09.2010. potpisan je protokol o završetku svih radova bez primedbi na kvalitet.

Završeno je puštanje svih tehnoloških i tehničkih sistema u rad i izvršena je validacija svih kvalifikovanih instalacija.

Termoinženjering je bio angažovan kao podizvođač italijanskoj kompaniji IMA i španskoj TPRO koje su nosioci izgradnje ove fabrike, jedne od najmodernijih u celom regionu.

Predmet ugovora bile su sve vrste elektroinstalacija (trafo stanica, napajanje potrošača, signalne i telekomunikacione instalacije, protivpožarna instalacija i kontrola pristupa, instalacije automatskog upravajanja i CSNU, instalacije KGH (HVAC) i drugih mašinskih sistema, instalacija prečišćene vode (PW) i komprimovanog vazduha (CA), instalacije povezivanja svih tehnoloških mašina sa potrebnim fuidima i energijom, instalacije vodovoda i kanalizacije. Vrednost investicije je 46 M€ i ona će proizvoditi 2,1 milijarde tableta godišnje.

Related Posts